Biti učitelj u današnjem svijetu


Kažu biti učitelj je lako, kažu da imamo tri mjeseca praznika, kažu da radimo samo nekoliko sati, kažu da to može svatko, kažu zašto negodujemo i prosvjedujemo?

Kažu da učitelji nisu više kao nekad, kažu da učitelji ne rade svoj posao kako treba i da premalo pažnje posvećuju svom poslu.

Pitam se, komentira li se u našem društvu samo učiteljev posao ili i svaki drugi posao? Zašto se neprestano u našem društvu negativne vijesti pišu vezano uz naš posao, zašto se komentira naše radno vrijeme ili koliki je obim našeg posla? Zašto si svi daju za pravo komentirati ili čak savjetovati učiteljev posao? Zašto svi misle da znaju više od učitelja? Zašto se ne čuje naš glas? Zašto nitko ne pita učitelja kako mu je na poslu? Pritišću li ga rokovi, pripreme, savjetovanja, edukacije, roditelji, ravnatelji...? 

Zašto nitko ne mari kako je biti učitelj u današnjem svijetu?


Danas kada te svi pomno promatraju, analiziraju i komentiraju, kada prate svaki tvoj korak i kao da čekaju neku tvoju pogrešku ili neuspjeh?

Biti učitelj nije samo posao, jer taj svoj posao svaki dan nosiš kući. Svaki dan promišljaš o sljedećim danu, o svojim učenicima, problemima i kako riješiti tekuće probleme u razredu. Prije spavanja analiziraš današnji dan u razredu i smišljaš nove ideje za drugi dan. I ne mi nismo samo učitelji, mi smo i utjeha, ljubav, nada, motiv, napredak, mogućnost svim učenicima. Mi smo tu za njih, jednako kao što su oni tu za nas.

I možda umjesto da uporno komentiramo učitelje i njihov posao, možda da im jednostavno vjerujemo, a ne stalno propitkujemo svaku njihovu odluku. Poslušajte učitelje, vjerujte im i nemojte ih odmah osuđivati jer oni ipak provode većinu vremena s vašom djecom. Dopustite učitelju da poučava svoje učenike i da bez opterećenja odlazi na posao radeći ono za što se školovao. Ako vi kao roditelji nemate povjerenje u učitelje, kako da onda učenici vjeruju u nas? 
                                https://supermame.hr/2022/10/05/biti-ucitelj-u-danasnjem-svijetu/

Primjedbe

  1. Ponekad se u našim brakovima dogode sranja, ali neće uvijek trajati kada se borimo da ih popravimo, imala sam problema s brakom Svibanj 2020. bilo je užasno iskustvo da sam skoro izgubila brak, moj je muž mislio da varam jer sam uvijek primati pozive s posla pokušala sam ga natjerati da shvati da su oni samo moji suradnici nikad mi nije vjerovao podnio je zahtjev za razvod i papiri su vani, bilo mi je to kao san, ali sve je to bila stvarnost, trebao sam ga zaustaviti jer volim ga, bio je to prekrasan brak i nisam mogla ni zamisliti da napustim brak, morala sam potražiti pomoć od DR WALE-a, objasnila sam mu svoju situaciju i naravno da mi je pomogao, pripremio mi je ljubavnu čaroliju i uvjerio me u sigurnost, Moj muž je zaustavio razvod i ponovno me voli, Zato sam ovdje da kažem ljudima o DR WALEU i kako mi je pomogao. Ako prolazite kroz probleme u braku i vezi, kontaktirajte ga na njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  2. Ponekad se u našim brakovima dogode sranja, ali neće uvijek trajati kada se borimo da ih popravimo, imala sam problema s brakom Svibanj 2020. bilo je užasno iskustvo da sam skoro izgubila brak, moj je muž mislio da varam jer sam uvijek primati pozive s posla pokušala sam ga natjerati da shvati da su oni samo moji suradnici nikad mi nije vjerovao podnio je zahtjev za razvod i papiri su vani, bilo mi je to kao san, ali sve je to bila stvarnost, trebao sam ga zaustaviti jer volim ga, bio je to prekrasan brak i nisam mogla ni zamisliti da napustim brak, morala sam potražiti pomoć od DR WALE-a, objasnila sam mu svoju situaciju i naravno da mi je pomogao, pripremio mi je ljubavnu čaroliju i uvjerio me u sigurnost, Moj muž je zaustavio razvod i ponovno me voli, Zato sam ovdje da kažem ljudima o DR WALEU i kako mi je pomogao. Ako prolazite kroz probleme u braku i vezi, kontaktirajte ga na njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Da je učitelj biti lako, bio bi to svatko!

Dobar početak godine?

Otok sreće zvan Vrgada